15 september 2020 rijden we terug naar Nederland na een bliksembezoek aan Oostenrijk. Nadat we in januari van het jaar 2020 ons recreatiebedrijf in Zwolle te koop hebben gezet en we besloten hebben ( kerst 2019, in Wagrain ) om een nieuwe uitdaging in Oostenrijk aan te gaan zijn we ons meer gaan oriënteren op een geschikte locatie en pand in Oostenrijk. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een pand en locatie wat net even anders is dan gebruikelijk. We zoeken bij voorkeur een appartementenhuis met veel grond op een unieke locatie. Dat valt nog niet mee hebben we ontdekt. Echter…begin september zijn we getipt over een authentiek pand en dito locatie met veel ruimte midden in de natuur. We hebben dit weekende onze agenda’s leeggemaakt en kunnen dankzij onze lieve collega’s het pand gaan bekijken en kennis maken met de huidige eigenaren. Op zaterdag de 14e werden we hartelijk ontvangen door Menno en Marjenneke (de huidige eigenaren). Naast een gastvrij onthaal,  voelt het, ( de locatie en het pand), voor ons ook direct goed. We krijgen die zaterdag en zondagmorgen veel informatie en genieten van de rust en ruimte die de omgeving te bieden heeft. Op zondag en maandag  rijden wij terug naar Nederland. Op de terugweg bezoeken we nog een aantal andere locaties die op ons lijstje staan van mogelijke opties. In ons hart weten we eigenlijk al dat deze locaties het niet gaan halen bij het gevoel dat we hebben bij de locatie van Menno en Marjenneke. Onderweg besluiten we om  als we thuis zijn een serieus bod uit te brengen op het pand. Dinsdag de 17e september hebben wij definitief ons eigen bedrijf verkocht en wordt ons bod op het pand in Oostenrijk geaccepteerd. Of het zo moet zijn dat de verkoop en aankoop op dezelfde dag vallen! Vanaf 1-9-2021 zijn wij de trotse eigenaren van het dan nog “Goldgrube” wat later wordt omgedoopt tot ons “Bergmoment”.