Wij verwelkomen jullie graag als onze gasten

Je vakantie boeken zonder financieel risico!

We hebben met z’n allen een heftige tijd achter de rug en nog steeds merken we dat het Coronavirus voor onzekerheid in de reisbranche zorgt, niet in de minste plaats bij jou als consument. Bij BERGMOMENT.EU boek je echter je vakantie  zonder financieel risico!

  • Zeer soepele standaard annuleringsvoorwaarden
  • Bij code rood en/of gesloten skigebied wordt je reis gratis geannuleerd
  • Bij code oranje mag je gratis annuleren
  • Gratis annuleren betekent: geld terug (geen voucher)

Reisadviezen 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor de regio waar je op vakantie wilt? We willen je zo duidelijk mogelijk informeren over de voorwaarden die dan betrekking hebben op jouw reis. Hieronder geven we, met inachtneming van de adviezen van het RIVM en Buitenlandse Zaken, per reisadviescode aan welke voorwaarden van toepassing zijn.


Scenario 1. Code groen
Er zijn geen veiligheidsrisico’s. De vakantie gaat plaatsvinden zoals die geboekt is, zonder beperkingen. Bestaat er voor jou toch een reden tot annuleren dan zijn vanzelfsprekend onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.


Scenario 2. Code geel
Er zijn in dit geval lichte veiligheidsrisico’s. Het kan zijn dat er beperkingen zijn opgelegd aan bijvoorbeeld après-ski tenten en andere horeca. In dat geval zijn er geen gevolgen voor het uitvoeren van de reis, maar kan dit ter plaatse wel betekenen dat er minder mogelijkheden bestaan om met grote groepen bij elkaar te feesten. Wil je in dit geval annuleren, dan is dat een eigen keuze en zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Scenario 3. Code oranje
Bij code oranje luidt het advies om enkel met noodzakelijke redenen af te reizen naar het betreffende gebied of land. In dit geval zullen wij contact met je opnemen om te overleggen of je de reis wilt annuleren of door wilt laten gaan. Dit doen we zodra wij zeker weten dat er een code oranje geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als we weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). Als je wilt annuleren heb je recht op restitutie van je betaalde reissom. Je krijgt deze reissom uiterlijk binnen 4 weken op je rekening teruggestort! We gaan dus niet met vouchers/tegoedbonnen werken.

Scenario 4. Code rood
Indien kort voor vertrek blijkt dat de vakantie geen doorgang kan vinden vanwege een shutdown van het skigebied en/of een negatief reisadvies (code rood) vanuit het RIVM & Buitenlandse zaken voor de betreffende regio, dan zal de reis door BERGMOMENT.EU worden geannuleerd. Dit doen we zodra wij zeker weten dat dit geldt voor jouw reisperiode, doch uiterlijk 3 dagen voor je geplande aankomstdag (waarbij wij nog wel een uitzondering kunnen maken als wij weten dat er binnen die 3 dagen nieuwe maatregelen worden aangekondigd). Je krijgt deze reissom uiterlijk binnen 4 weken op je rekening teruggestort! We gaan dus niet met vouchers/tegoedbonnen werken.

Verder geldt:

  • Wordt je bestemming code oranje of rood indien je al op je bestemming bent? Indien je dan besluit eerder naar huis te gaan, krijg je voor je niet genoten vakantiedagen restitutie van je reissom.
  • Als er vanuit het land van bestemming een inreisverbod geldt voor Nederlanders (of een quarantaine verplichting), dan kan de reis zonder kosten geannuleerd worden (en krijg je je geld terug). Dit geldt NIET als er enkel een test-verplichting is.
  • Als een land een quarantaine- en/of test-verplichting hanteert voor Nederlanders, dan geldt die verplichting NIET voor jou als je er enkel doorheen moet rijden om op je bestemming te komen (bijv. als dit voor Duitsland geldt als je naar Oostenrijk gaat rijden)
  • Ook voor onze vakantiegangers woonachtig in Belgiëgelden bovenstaande regels.