Ieder seizoen plezier

Ieder seizoen plezier

Ieder seizoen plezier vanuit het Bergmoment in het 30 kilometer lange Rauriserdal. De omliggende bergen bereiken een hoogte van meer dan 3.000 meter en bieden vele mogelijkheden voor actieve of minder actieve vakantiegangers. De vakantiegangers komen af op de talloze bergpaden, routes en tochten door het schitterende, afwisselende berglandschap. Te voet, te paard of op de fiets. Uitstapjes in het nationaal park Hohe Tauern leiden u naar eeuwenoude gletsjers en indrukwekkende watervallen. Met een beetje geluk ziet u zelfs zeldzame wilde dieren in de vrije natuur. Het Rauriserdal is echt een oase van rust en natuur in één van de weinige authentieke dalen die Oostenrijk nog kent.

Lente, zomer & herfst

In de lente, zomer en herfst is Rauris in het Nationaal Park Hohe Tauern ideaal om te wandelen , bergbeklimmen, fietsen, mountainbiken, natuurbelevenissen , dieren in het wild te observeren , goud te zoeken en een bezoek te brengen aan een van de vele alpenweiden . Vroeger werd er in het dal veel goud gewonnen en je kunt er nu zelfs ook nog ‘goudwassen’. Meer dan 300 km bewegwijzerde wandelpaden en klimroutes leiden je door groene alpenweiden, langs denderende watervallen en natuurlijke bronnen.

Er zijn veel korte wandelingen voor gezinnen tot meerdaagse tochten voor gevorderden. Echte parels zijn het Rauriser oerbos de Kitzlochklamm, machtige gletsjers en bergtoppen met heerlijke uitzichten. In de “Dal van de Gieren”, het Rauriser Krumltal, cirkelen gieren en arenden in de lucht en ze kunnen – naast gemzen en marmotten – in het wild geobserveerd worden. Avonturiers bij drie goudwasplaatsen op zoek gaan naar fijne goudkorreltjes.

Onderweg tijdens de bergwandelingen kun je in de 30 berghutten genieten van veel zelfgemaakte producten. Wie graag van de beste uitzichten in de frisse lucht wil genieten zonder te veel inspanning, neemt de Rauriser Hochalmbahn, een van de ‘Oostenrijks beste zomerse kabelbanen’. De comfortabele 6-persoons kabelbaan brengt je in een enkele minuten tot op 1.800 m hoogte. Vanaf daar kun je fantastisch wandelen, de roofvogelshow bij de Hochalmhut bijwonen en goud wassen bij de Heimalmhut

In de zomer kunt u profiteren van de vele voordelen van de National Park Summer Card , die u ontvangt bij een verblijf in het Bergmoment.

Voor wie houd van wat meer reuring, cultuur snuiven, funshoppen en een heerlijk terrasje pakken? Maak een dagtrip naar Salzburg. De stad staat vooral bekend als de geboortestad van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Wie Salzburg bezoekt die kan zich prima een dag of twee tot drie vermaken, want hoewel de stad vrij compact is, is er enorm veel te zien en te doen.

Of…pak een moment voor jezelf in en rondom het Bergmoment. Geniet van het geluid van de rivier, de koebellen, lees een boek en dommel lekker weg bij het zwembad met uitzicht op de groene alpenweiden en bergen. Of maak gebruik van het fitness en wellness aanbod.

Kortom vanuit het Bergmoment 365 dagen per jaar maximaal genieten!