ZOVEEL RUST ALS JEZELF WILT

JULLIE PERFECTE (GEZINS)VAKANTIE IN DE BERGEN VAN OOSTENRIJK

Meer dan 300 km bewegwijzerde wandelpaden en klimroutes, zij leiden je door de groene alpenweiden, langs denderende watervallen en natuurlijke bronnen.

Er zijn veel korte wandelingen mogelijk voor bijvoorbeeld gezinnen en meerdaagse tochten voor gevorderde wandelaars. Echte parels zijn het Rauriser oerbos, ‘de Kitzlochklamm’ machtige gletsjers en bergtoppen met heerlijke uitzicht op het ‘Dal van de Gieren’. In het Rauriser Krumltal cirkelen gieren en arenden in de lucht en ze kunnen, naast gemzen en marmotten, in het wild levend prachtig door u geobserveerd worden. Avonturiers leven zich uit bij één van de drie goudwasplaatsen. Hier kunt u zelf op zoek gaan naar fijne goudkorreltjes. Kom uw geluk beproeven in het mooie Raurisertal.

ACTIEVE ZOMERVAKANTIE IN RAURIS

Rauris is een ideale uitvalsbasis voor een actieve zomervakantie. Het Rauriserdal heeft vijf zijdalen die allemaal net even anders zijn en waar van alles te doen en te beleven is. Van wandelen tot klimmen en raften, in de omgeving van Rauris kan het allemaal.

WANDELEN VAN DE LENTE T/M DE HERFST

Heeft u zin in een stevige wandeltocht door het prachtige berglandschap? Dan bent u in Rauris op de juiste plek. Alleen in het Rauriserdal vindt u al 300 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. In Taxenbach ligt nog eens 70 kilometer aan wandelpaden. Ook kunt u met de hochalmlift omhoog voor een schitterende wandeling met mooie vergezichten. De wandelkaarten liggen klaar in het Bergmoment.

KITZLOCHKLAMM

Hoe spectaculair kan een wandeling in de natuur zijn? Ervaar het zelf tijdens een wandeling door deze indrukwekkende kloof. De Kitzloch-kloof is zeker één van de mooiste en meest indrukwekkende kloven in de Alpen. Het unieke natuurspektakel met tal van idyllische baaien, torenhoge ruige rotswanden en de spectaculaire brug maken de kloof tot een bijzondere excursie voor het hele gezin.

BERGBEKEN EN BRONNEN

Het Rauriserdal staat niet voor niets als ‘dal van de bronnen’ bekend. Er zijn meer dan 300 natuurlijke bronnen, vele watervallen en bergbeken. Van circa 60 bronnen, zoals bijvoorbeeld de Rauriser Urquelle, is het water zo schoon dat u het kunt drinken. Voor de kinderen zijn er speciale waterspeelplaatsen ingericht.

FIETSEN

Voor fietsers zijn er vele mogelijkheden in Rauris en in de paradijselijke fietsregio Tauern. Of u nu gebruik maakt van een e-bike, racefiets of mountainbike, in de omgeving van Rauris is voor elke fietser een geschikte route te vinden. Ook enkele trajecten van de in totaal 310 kilometer lange Tauernradweg voeren door dit gebied. Met een alpenpanorama op de racefiets, mountainbike of e-bike, werkelijk iedere fietser raakt verrukt van de fantastische vergezichten. Of fiets eens naar het prachtige Kolm Saigurn aan het einde van het dal.

RAFTEN EN CANYONING

Tussen de Kitzlochklamm en Schwarzach bevindt zich een 15 kilometer lang raftingtraject op de rivier de Salzach. Bedwing samen met de andere rafters het kolkende water en de stroomversnellingen, dit alles uiteraard onder begeleiding van een gekwalificeerde gids. Er zijn ook speciale raftingtochten voor families met kinderen vanaf 7 jaar over het rustigere deel van de Salzach.

PARAGLIDEN

Beleef het dal vanuit vogelperspectief en maak een onvergetelijke ervaring: hoog in de lucht zweven over het Rauriserdal. Wilt u dat ook meemaken? Het kan door een tandemvlucht te boeken.

GOUDWASSEN

Tijdens een vakantie in Rauris mag u het goudwassen niet missen! Er zijn twee goudwasplekken waar u uw geluk kunt beproeven: Bodenhaus en Heimalm. Heeft u goudschilfertjes gevonden? Dan mag u die mee naar huis nemen als aandenken. Bij Kolm Saigurn, aan het eind van het Raurisertal, zijn informatieve wandelroutes waar u alles te weten komt over de vroegere goudkoorts in deze regio.

HET DAL VAN DE GIEREN

Het Krumltal wordt ook het ‘dal van de gieren’ genoemd. In dit dal werden in 1986 de baardgieren opnieuw uitgezet nadat ze bijna waren verdwenen. Ook leven hier de meeste steenarenden van de Hohe Tauern. Om de machtige roofvogels goed te kunnen zien, staan er her en der verrekijkers opgesteld.

ZWEMMEN

Op een warme dag is een bezoek aan het openluchtzwembad van Rauris een aanrader. Behalve het verwarmde zwembad is er een glijbaan (lengte: 51 meter) en een speeltuin voor de kinderen. Of geniet heerlijk aan het strandje of zwembad bij het Bergmoment. Terwijl de kinderen dammetjes bouwen in de bergbeek kunt u heerlijk genieten aan het zwembad van het zonnetje.

BEZOEK SALZBURG

Voor wie houdt van wat meer reuring, cultuur snuiven, funshoppen en een heerlijk terrasje pakken, dan is een dagtrip naar Salzburg het ideale uitstapje. De stad staat vooral bekend als de geboortestad van de componist Mozart. Salzburg is verder rijk aan een grote schat van barok gebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Hoewel de stad vrij compact is, is er enorm veel te zien en te doen.

GOLFEN EN MIDGETGOLF

In de directe omgeving liggen diverse mooi gelegen golfbanen met prachtige vergezichten en afwisselende fairways. Zoals bijvoorbeeld Gofbanen Zell am See/Kaprun of Golfclub Gastein. Of bezoek met het gezin de goed onderhouden minigolfbaan met 18 holes ligt in het centrum van Rauris. De faciliteit is ‘s avonds verlicht. Met speeltoestellen voor de kinderen, tafeltennis en een kiosk met terras.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Een heerlijke partij tennis kan gespeeld worden in de achtertuin van het Bergmoment op onze eigen baan.

Bij landhaus Weixen kunt u uw vers gevangen forel of zalm bereiden en proeven.

De Rauris-vallei is bijzonder gemakkelijk te paard te verkennen rijlessen kunnen via ons geboekt worden.

Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Krimml watervallen met een valhoogte van maar liefst 380 m

Maak een rit over de Großglockner Hochalpenstraße met eigen auto, motor, racefiets of e-bike. Genieten!

KLIMMEN

Klimmen in de Kitzloch-kloof. De nieuwe via ferrata ‘Freifall’ met 120 meter hoogte en moeilijkheidsgraad C/D is zeer creatief in de Kitzlochklamm gebouwd . Het biedt de adrenalineliefhebbers een kik. De 90 meter lange brug over de kloof is de kroon op deze klimtocht. Maar ook voor gezinnen en beginners is er een via ferrata ‘Klammfloh’ aangelegd. De 150 meter lange klim met zijn liefdevol aangelegde routes is perfect voor beginners in deze sport.