Dé perfecte plek om te wandelen

Wandelvakantie in Oostenrijk

Dit jaar een wandelvakantie Oostenrijk gepland, maar bent u nog niet helemaal uit over de locatie waar u gaat wandelen en verblijven? Rauris is dé place to be voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Met prachtige groene landschappen, vele wandelroutes én een luxe verblijfshotel (Bergmoment) zal het u aan niets ontbreken.

Alleen in het Rauriserdal is al bijna 300 km aan wandelroutes te vinden!

Wandelvakantie Oostenrijk

Wandeltochten in Rauris

Een wandelvakantie in Oostenrijk? Dan moet u zeker een kennis maken met Rauris. Deze populaire regio in het Salzburgerland, Oostenrijk, staat bij wandelaars bekend om de vele wandelmogelijkheden. Er zijn tal van paden die door de regio lopen, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten.

De mooiste wandelroutes in Rauris

Een van de populairste wandelingen in Rauris is de Rauriser Urwald trail, die door een beschermd bosgebied loopt met veel oude bomen en planten. Deze wandeling is ongeveer 4,5 kilometer lang en duurt ongeveer twee uur.

Een andere populaire wandeling is de Rauriser Hochalm, een 8 kilometer lange wandeling die u door prachtige alpenweiden en langs bergbeekjes voert. De tocht begint bij het dalstation van de Rauriser Hochalmbahnen en gaat omhoog naar de Hochalmhütte op 1.750 meter hoogte.

Voor wie van wat meer uitdaging houdt, er zijn ook bergtochten in de regio. Een van de meest uitdagende tochten is de wandeling naar de top van de Hoher Sonnblick, die op 3.106 meter hoogte ligt. Deze tocht duurt ongeveer 8 uur en is alleen geschikt voor ervaren bergwandelaars.

Kortom, Rauris is een geweldige plek om te wandelen, met wandelmogelijkheden voor alle niveaus en interesses. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door het bos of een uitdagende bergtocht, in Rauris vindt u het allemaal.

Alle wandelroutes in Rauris

Wandelen

Uw verblijf tijdens uw wandelvakantie Oostenrijk

Als wandelaar zult u bij Bergmoment in Rauris zeker vinden wat u zoekt qua accommodatie. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om te verblijven tijdens uw wandelavonturen.

Comfortabel overnachten in een van onze luxe appartementen

Er zijn ruime en comfortabele appartementen die geschikt zijn voor kleine gezinnen en groepen tot 14 personen. De appartementen zijn voorzien van alle gemakken, waaronder een moderne keuken, een gezellige woonkamer, comfortabele slaapkamers en een balkon of terras met prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Met de camper op pad?

Dan hebben wij voor u geschikte camperplaatsen. Ideaal als u bijvoorbeeld meerdere wandelvakanties in Oostenrijk wilt beleven. En aan voorzieningen geen gebrek:

  • Elektra (10 ampère)
  • Afwasplek
  • Douche en toilet
  • Waterpunt (drinkwater)
  • Uitstort zwart water
  • Vuilnisbak
  • Wifi

Wandelvakantie Oostenrijk boeken?

Wandelvakantie Oostenrijk boeken? Klik hieronder op uw favoriete verblijfstype en zie direct de prijzen en beschikbaarheid voor een bepaalde periode.