Eropuit in de winter

Eropuit in de winter? Ontdek Rauris!

Van langlaufen tot sneeuwschoenwandelen, skiën of snowboarden, alles is mogelijk op perfect geprepareerde pistes of paden. Het Oostenrijkse Rauris is gelegen in een idyllisch dal waar een prettige vakantie weg van de massa nog mogelijk is. We geven u graag tips voor een onvergetelijke wintersportvakantie in Rauris.

Skieën en snowboarden

Zachte poedersneeuw of strakke skipistes? Met uw Carve ski’s of snowboard lekker naar beneden. Wat u ook gaat doen? Wij weten één ding zeker: Rauris heeft een fantastisch skigebied en behoort tot de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Hier is van massatoerisme absoluut geen sprake. Het skigebied van Rauris is perfect voor gezinnen, tegelijkertijd komt ook de gevorderde skiër aan zijn trekken.

Skitoeren

Ga op een unieke skitoer. 3000 Meter hoge bergen om te berijden. Zoals de Hohe Sonnblick: 3106m hoog. De naburige Hocharn met 3254m is de hoogste top van de Golgberggroep. Maar ook de minder hoge Schareck evenals de Kolmkarspitz of de Silberpfennig zijn een ware uitdaging. Welke skitoer u ook kiest, ze zijn allen zeker de moeite waard. Ver weg van de drukte in het Nationaal Park Hohe Tauern, kunt u genieten van de rust die alleen te vinden is in de bergen.

Langlaufen

Langlaufers kunnen hun tochten maken in de Raurisvallei, gelegen in het Nationale Park Hohe Tauren. Hier bevindt zich 30 kilometer aan loipes. Met de Hohen Loipen vanuit Bucheben kunt u gemakkelijk de gratis Talerbus bereiken. Daar vandaan kunt u vanuit Rauris o.a. naar het Seidwinkltal worden gebracht. Of…stap op de latten voor de deur van het Bergmoment met een directe aansluiting op de loipe.

Sneeuwschoenwandelen

Een door specialisten uitgezette sneeuwschoenwandeling leidt vanuit het Alpengasthof Bodenhaus naar het einde van het dal Kolm Saigurn. Tijdens het winterseizoen wordt twee keer per week een profesioneel begeleide sneeuwschoenwandeling aangeboden. De gratis Talerbus brengt u naar Bodenhaus en terug. Gaat u ook mee?

Winterwandelen

In de Rauris-vallei zijn naast de meer dan 300km gemarkeerde wandelpaden, in de winter 35 km aan winterwandelpaden voor u geprepareerd. Op de winterwandelpaden die door het hele dal lopen, van Rauris tot het einde van het dal Kolm Saigurn, kan het gebeuren dat u hier en daar verse dierensporen ontdekt. Geniet in ieder geval van de rust, frisse berglucht en indrukwekkende winterlandschappen in het SalzburgerLand!

Klik hier voor de Winterwandelkaart

Rodelen

In de Raurisvallei biedt de rodelbahn Kreuzboden rodelplezier voor het hele gezin. Deze fantastische rodelbaan ligt in het skigebied. ’s Avonds is deze rodelbaan optimaal verlicht. U kunt dag en nacht plezier beleven aan deze twee kilometer lange rodelbaan.

IJsklimmen

De Eisarena Kolm Saigurn’ in de Hohe Tauern biedt interessante routes voor beginners en professionals: bij de Barbarawasserfall, de belangrijkste waterval in Kolm Saigurn, en bij dertien andere ijsvallen proberen de ijsklimmers ijzige routes zoals de ‘Never Say Never’, de ‘Blauen Hyena’, ‘Tabasco’ of ‘Terug naar Mama’s Kitchen’. De ijsarena is vooral populair vanwege de korte stijging en daling, ongeveer 50% van de ijsdalingen kan te voet in maximaal 15 minuten worden bereikt. De 13 m hoge ijstoren bij het Naturfreundehaus is ideaal voor beginners.

Paardensleetocht

De ritten met de paardenkoets door het Raurisdal in het SalzburgerLand zijn echt romantisch voor volwassenen en spannend voor kinderen . U kunt moeiteloos genieten van het winterlandschap van het Nationaal Park Hohe Tauern vanuit een door paarden getrokken slee, onder een gezellige deken.